КОЗАЦЬКОМУ РОДУ НЕМАЄ ПЕРЕВОДУ

2014-10-16

/Files/images/simvoly_ukraina.jpg

14 жовтня – День Українського козацтва. Це свято ми відзначаємо згідно з Указом Президента України від 07.08.1999 р. Цього дня у православних церквах відправляють служби, молебні, у тисячах міст України відбуваються святкові гуляння, фестивалі, кінні перегони, козацькі паради та змагання. Вперше українські козаки згадуються наприкінці XV століття, коли вони почали оселятися на землях Подніпров'я, нижче за дніпровські пороги.

Цікаво, що святкування Дня українського козацтва збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань.

Ось 16 жовтня в актовій залі нашої школи зібралися козаки. Відбулася посвята в козачата учнів 3-х класів(класні керівники - Заміховська Оксана Василівна та Мотруніч Алла Володимирівна). Дух козацтва прийшли підтримати представники окремого козацького полку м.Жмеринки. До третьокласників на свято також прийшли учні 6-х класів, які в минулому році теж стали козачатами та поділилися своїми досягненнями за рік. .

Маленькі учні відповідально поставилися до конкурсів та естафет, які проводилися. По результатам з’ясувалося, що два класи рівноцінно спритні, витривалі, сильні та обізнані. Представники козацтва достойно оцінили наших дітей та посвятили хлопчиків в козача, а дівчаток в берегині.

На завершення свята всі діти, їх батьки та представники козацтва відвідали справжнього куліша, звареного на відкритому вогнищі.

У добру путь, козачата! Наснаги та натхнення в ваших всіх починаннях!

/Files/images/ф11к.jpg/Files/images/ф13к.jpg/Files/images/ф14к.jpg/Files/images/ф1к.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 197

Коментарi