• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ЧЕРЕЗ ПОГІРШЕННЯ ЕПІДЕМІОЛОГІЧНОЇ СИТУАЦІЇ УЧАСНИКИ ПРОБНОГО ЗНО ПРОХОДИТИМУТЬ ТЕСТУВАННЯ ВДОМА

ЧЕРЕЗ ПОГІРШЕННЯ ЕПІДЕМІОЛОГІЧНОЇ СИТУАЦІЇ УЧАСНИКИ ПРОБНОГО ЗНО ПРОХОДИТИМУТЬ ТЕСТУВАННЯ ВДОМА

2020-06-14

У зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації учасники пробного ЗНО проходитимуть тестування 15 і 17 червня вдома, а не у закладах освіти. Рішення про скасування пробного ЗНО у закладах освіти Уряд ухвалив 12 червня 2020 року через зростання кількості хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19.
«Всі пункти тестування були готові до проведення пробного ЗНО. Але у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації Уряд ухвалив рішення про скасування пробного ЗНО у закладах освіти. Дати проведення основної сесії ЗНО наразі залишаються без змін», – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.
Український центр оцінювання якості освіти закликає учасників пробного ЗНО та залучених осіб не приходити до пунктів тестування 15 та 17 червня і натомість пройти тести дистанційно у ці ж дні. Інструкцію, як це можна зробити, розміщено на сайті УЦОЯО.
Учасникам пробного ЗНО, яке заплановано на 15 і 17 червня, будуть повернуті кошти через неможливість проведення пробного ЗНО у закладах освіти. Таке доручення Уряду дав Президент Володимир Зеленський 13 червня 2020 року.
Міністерство освіти і науки спільно із Міністерством фінансів готують порядок повернення коштів учасникам пробного ЗНО через зміну формату проведення.
У вартість пробного ЗНО входить оплата послуг за виконання значного обсягу робіт, як-от:
  • укладання тестів,
  • переклад цих тестів мовами національних меншин,
  • підготовка, друк та комплектування тестових зошитів, бланків відповідей та інформаційних бюлетенів,
  • доставка матеріалів до пункту тестування,
  • оплата праці працівникам, які залучені до організації та проведення,
  • виконання заходів із визначення результатів пробного ЗНО.
У 2020 році для виконання рекомендацій щодо безпечного проведення тестування регіональні центри оцінювання якості освіти також закуповували засоби індивідуального захисту та дезінфекції для пробного ЗНО.
Детальна інформація щодо повернення коштів учасникам пробного ЗНО буде розміщена на сайтах МОН та Українського центру оцінювання якості освіти після офіційного погодження.
Нагадаємо, основна сесія тестування запланована з 25 червня до 17 липня. До зовнішнього незалежного оцінювання допускатимуть осіб із температурою нижче 37,2 С, без ознак респіраторних хвороб та у захисних масках.
Кiлькiсть переглядiв: 135

Коментарi